Gefinancierde rechtsbijstand

Wanneer u geen advocaat kunt betalen bestaat dat de mogelijk dat er een toevoeging voor bij de Raad voor de Rechtsbijstand voor u wordt aangevraagd. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u dan een eigen bijdrage en krijgt u korting op het griffierecht. U betaalt nooit meer dan de eigen bijdrage, ongeacht de hoeveelheid werk die wij voor u verrichten. Indien u beschikt over een inkomen op bijstandsniveau, kunt u voor de eigen bijdrage en het griffierecht bijzondere bijstand bij de gemeente aanvragen. U kunt meer informatie vinden op www.rechtsbijstand.nl.

Honorarium

Indien u niet in aanmerking zou komen voor gefinancierde rechtsbijstand wordt er een redelijk uurtarief in rekening gebracht. Voorafgaand aan de samenwerking die met u aangegaan wordt, vindt er een kennismakingsgesprek plaats waarin een inzicht in de kosten wordt gegeven en wordt de haalbaarheid van uw zaak besproken.

Op het moment dat u akkoord bent met de voorwaarden, gaat u een overeenkomst aan met Advocatenkantoor Ikiz en wordt er een dossier aangemaakt.