Mr. S. (Selçuk) Ikiz

Al tijdens de opleiding Management, Economie en Recht aan de Hogeschool Zuyd te Sittard, heeft mr. Ikiz zich toegespitst op het Nederlands recht, hetgeen hem heeft doen besluiten om na zijn studie aan de hogeschool Zuyd een studie Nederlands recht te volgen aan de Rijksuniversiteit te Groningen.

De opleiding Nederlands recht heeft mr. Ikiz met zeer goede resultaten afgerond, waarbij hij tevens als docent-assistent heeft gewerkt en intensieve werkgroepen heeft verzorgd voor tweedejaars rechtenstudenten. Ook heeft hij werkcolleges verzorgt op het gebied van het Europees Recht. Tevens is mr. Ikiz tijdens zijn studie lid geweest van de juridische faculteitsvereniging in Groningen.

Werkervaring

Mr. Ikiz is sinds 2010 werkzaam in de advocatuur, eerst als juridisch medewerker bij Advocatenkantoor Nadaud te Vaals. Op 29 juni 2011 is mr. Ikiz door de rechtbank Limburg, zittingsplaats Maastricht, beëdigd tot advocaat-stagiaire onder begeleiding van de ervaren en succesvolle patroon mr. R.C.C.M. Nadaud, die hem alle fijne kneepjes van het vak heeft geleerd. In 2014 heeft mr. Ikiz zijn advocaatstage succesvol afgerond en staat hij sindsdien als onvoorwaardelijk advocaat ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten in het arrondissement Limburg.

Mr. Ikiz heeft een weloverwogen keuze gemaakt voor de advocatuur: kwalitatief juridisch inhoudelijk advies, een persoonlijke dienstverlening en indien nodig procederen tot aan de hoogste rechterlijke instantie. Voor mr. Ikiz is het een uitdaging om elke zaak samen met de cliënt(e) tot een goed einde te brengen. Daarbij heeft hij betrokkenheid, behulpzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

In 2017 begon mr. Ikiz voor eigen rekening en risico bij Advocatenkantoor Nadaud te Vaals. In 2020 heeft mr. Ikiz zijn eigen advocatenkantoor in Maastricht opgericht in de wijk Malpertuis.

Prestaties

Mr. Ikiz heeft met een aantal (grote) zaken regionale en landelijke bekendheid gekregen. Meerdere procedures zijn door hem met succes afgerond of bemiddeld. Geen enkele zaak is voor hem te klein of te groot, aangezien elke cliënt(e) recht heeft op een goede behartiging van zijn of haar zaak.

In 2012 heeft mr. Ikiz de regionale pleitwedstrijd in het arrondissement Maastricht gewonnen. In 2013 is mr. Ikiz uitgeroepen tot de beste pleiter van de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen (België) tijdens de Zuidelijke Pleitwedstrijden. Naast zijn baan als advocaat is mr. Ikiz bestuurslid bij de Jonge Balie Maastricht geweest.

Publicaties

Aan het eind van zijn specialisatie master privaatrecht heeft mr. Ikiz een scriptie geschreven die in boekvorm is verschenen: ‘S. Ikiz, De nieuwe deelgeschilprocedure voor letsel- en overlijdensschade’. Het boek is verkozen tot boek van de week bij Jongbloed juridische boekhandel en is gesignaleerd in diverse vakbladen, waaronder het vakblad Verkeersrecht van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB.

Mr. Ikiz heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het strafrecht, huurrecht en sociaal zekerheidsrecht als rechtsgebieden geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op deze rechtsgebieden.

Mobiel/SMS/WhatsApp: +31-611736498 (ook in het weekend bij noodgevallen). Bij geen gehoor spreekt u een bericht in op de voicemail of typt u een bericht via SMS of WhatsApp.

E-mail: ikiz@ikiz.nl