Kosten

Gefinancierde rechtsbijstand

 

Wanneer u geen advocaat kunt betalen bestaat dat de mogelijk dat er een toevoeging voor bij de Raad voor de Rechtsbijstand voor u wordt aangevraagd. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u dan een eigen bijdrage en krijgt u korting op het griffierecht. U betaalt nooit meer dan de eigen bijdrage, ongeacht de hoeveelheid werk die wij voor u verrichten. Indien u beschikt over een inkomen op bijstandsniveau, kunt u voor de eigen bijdrage en het griffierecht bijzondere bijstand bij de gemeente aanvragen. U kunt meer informatie vinden op www.rechtsbijstand.nl.

 

Honorarium

 

Indien u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand of u ziet uitdrukkelijk af van gefinancierde rechtsbijstand, dan wordt er een uurtarief in rekening gebracht. Het standaard uurtarief in strafzaken is € 300,- per uur (excl. BTW) en in overige zaken is dit € 200,- per uur (excl. BTW). Het standaard uurtarief kan gewijzigd worden bij bijvoorbeeld spoedeisende zaken. Er kan ook een prijsafspraak worden gemaakt voor de gehele zaak. De kosten verbonden aan de zaak worden altijd vooraf op transparante wijze met u besproken, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Voorafgaand aan de samenwerking die met u wordt aangegaan, vindt er een kennismakingsgesprek plaats waarin ook een inzicht in de kosten wordt gegeven. Tevens wordt de haalbaarheid van uw zaak besproken.

Op het moment dat u akkoord bent met de voorwaarden, gaat u een overeenkomst aan met Advocatenkantoor Ikiz en wordt er een dossier aangemaakt.